Fredriks favoritkaka. Trodde att biskvier var svåra att göra, men så fel jag hade :=)
12 biskvier
275 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
200 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt &narbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt & rör smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn & ganska tjock smet.
Fyll en spritspåse med massan & spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas & får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
Smält chokladen till fyllningen över vattenbad & låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker & äggula vitt & fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp.
Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar & smällt över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar