torsdag 2 december 2010

Bucatini alle pancetta e pomodorini

Ännu ett gott recept från Leilas Home Delivery.

Antal portioner: 4

Ingredienser

1 kg körsbärstomater, på kvist
4 klyftor vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
Svartpeppar, från kvarn, efter smak
Flingsalt, efter smak
2 paket bacon
1 paket pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 paket buffelmozzarella
1 bit parmesan, färsk

Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt. Tillsätt vinäger, smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
Skiva och knaperstek baconet. Koka pastan a dente.
Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
Servera genast!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har precis provlagat den här; det blev jättegott!
/Joakim