Gröten kommer från min vän Sandra & ris á la maltan från Leilas Home Delivery.
Gröt
2 1/2 dl grötris
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk smör
1,25 l mjölk, Åsens gammaldags mjölk ska det vara
2 kanelstänger
0,75 dl socker
Sätt ugnen på 100°.
Koka ihop grötris, salt, vatten & smör ca 10 minuter, tills allt vatten är borta.
Häll i mjölken & kanelstängerna. Låt koka ihop ordentligt.
Sätt in kastrullen i ugnen & rör ordentligt i gröten efter 1 h. Låt stå ytterligare 15-20 minuter i ugnen.
Ta ut gröten & rör i sockret, rör om.
Ris á la malta
risgrynsgröt
5 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt
1 st vaniljstång, färsk
0.5 sats apelsinpuré(se nedan)
Apelsinpuré
0,5 st apelsin, med skal
3 dl florsocker
Ingefärsrörda hallon
500 g hallon, frysta
0.5 dl rörsocker
1 tsk ingefära, malen
Vispa grädde med skrapad vaniljstång. Skär apelsinen med skalet på i bitar.
Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré.
Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén.
Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära.
Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon & servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar