torsdag 9 december 2010

Laxtartar med sparriskräm

Den här goda förrätten kommer från programmet Halv åtta hos mig. Mmm, jätte gott!

4 port

Ingredienser
400 g rökt lax
200 g vit sparris
75 g marscaponeost
lite pressad citron
salt
färskmalen vitpeppar
kallpressad rapsolja från Österlen
200 g grön sparris
1 burk löjrom

Koka den vita sparrisen. Mixa och passera genom en sil. Blanda med citronsaft och mascarponeost, smaka av med salt och peppar. Koka den gröna sparrisen i lätt saltat vatten i ca 2 min. Kyl ned.

Tag en stansring med ca 8 cm diameter. Tryck i fint hackad rökt lax till ett ca 2-2, 5 cm högt lager på en tallrik. Täck med ett ca 1,5 cm tjockt lager sparris- och ostblandning. Lägg sen löjrom på toppen. Dekorera med den gröna sparrisen & droppa lite olivolja.

Inga kommentarer: