torsdag 9 december 2010

Räkpaj med thaismak

Idag provade ett nytt recept till lunch som jag bjöd min vän Sandra på. Och vi båda tyckte det var jätte gott.

4-6 port

Pajskal:
3 dl mjöl
125 g margarin
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 lime
200 g philadelphia
2 dl creme fraiche
2 ägg
2 msk riven ingefära
1/2 dl hackad ggräslök

Räksallad:
1 avokado1 mango
1 kg oskalade räkor
1 msk pressad lime
3 msk salladslök

Pajskal: Mixa ihop ingredienserna. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt i 30 minuter.

Fyllning: Riv limeskalet & pressa saften i en skål. Rör ihop skal & saft med philadelphia, creme fraiche, ägg, ingefära & gräslök. Häll blandningen i pajskalet & grädda i mitten av ugnen tills fyllningen stannat, ca 30 minuter.

Räksallad: Skala & tärna avokado & mango. Blanda med räkor, limesaft & salladslök & servera till pajen.

Inga kommentarer: