söndag 21 november 2010

Gorgonzolaspäckad oxfilè

En riktigt god festmåltid.

Antal portioner: 4

Ingredienser

4 st oxfilètournedos
200 g mogen gorgonzolaost smör till stekning
4 cl gin
3 st schalottenlökar, finhackade
6 cl rödvin
4 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Gör så här

Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna.
Stäng av köksfläkten och häll på gin, låt flambera hastigt. Ta upp köttbitarna, tillsätt lite smör i pannan och fräs löken lätt.
Smula ner resten av osten och häll på vin, viltfond och grädde.
Låt såsen koka ihop tills ca 5 dl återstår. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med hasselbakspotatis & haricots verts.

Inga kommentarer: