lördag 20 november 2010

Snabb bärkaka


Den här super goda kakan bjöd Sandra oss på en gång. Receptet kommer från början från Leila.


125 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl bär
1 msk mjöl
smör & ströbröd till formen (jag använder mjöl)

Sätt ugnen på 175°.
Koka upp smör & socker, låt det puttra på svag värme i någon minut. Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt & rör ner det i smeten. Tillsätt ägget.
Fyll smeten i en smord & bröad form med löstagbar kant. Rulla bären i mjölet. Sikta bort överflödigt mjöl & strö bären över kakan.
Grädda i ugnen tills den är gyllene, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer: