tisdag 16 november 2010

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Detta goda receptet på tasteline.com. Har ändrat lite i receptet.

4 kycklingfileèr
smör & steka i
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1 riven mozzarellaboll
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

Servera med ugnsrostad delikatesspotatis & haricots verts.

Inga kommentarer: