fredag 12 november 2010

Fantastiska bröd



Hittade detta receptet hos Camilla. Och det var nog de godaste bullar jag har ätit.

5 dl vatten, fingervarmt
1 dl mjölk
25 gram jäst, 1/2 paket
2 tsk salt
1 msk honung
12,5 dl vetemjöl, + mjöl till utbakning

Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 2 timmar.
Värm ugnen till 250°. Jag har en oöm plåt i botten av ugnen. Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något.

Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara.
Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min.

Släng in några isbitar på den undre plåten & lufta ut ångan efter 10 minuter. Låt bröden svalna på galler utan handduk, så blir brödskorpan frasig & fin.

Inga kommentarer: