söndag 24 oktober 2010

Rårörda blåbär med vit chokladmousse

Den här goda desserten tipsade Camilla mig om. Receptet kommer från tidningen Buffè.

4 port


3 äggulor
1 msk socker
100 g vit choklad
1 1/2 dl vispgrädde
4 dl blåbär (eller osötade frysta)
1 tsk vaniljsocker
5 digistivekex
1 msk smör

Vispa äggulor och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad, eller mikro (max 800 w) 1-2 minuter, och vänd ner den i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner även den. Låt stå i kylskåp 30 minuter före servering.
Blanda blåbär med socker. Rör så att lite av bären mosar sig så att det blir lite såsigt. Krossa digestivekexen grovt. Smält smöret och blanda det med smulorna. Lägg upp blåbär och mousse i en dessertskål och strö på digestivesmulorna.

Inga kommentarer: