måndag 18 oktober 2010

Parmesanlax på spenatbädd

Detta är min & Lovisas favorit när det gäller fisk. Så god, men det ska vara färsk lax.

4 pers

4 laxfileèr
1 påse fryst bladspenat (färsk går också bra)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
5 dl vispgrädde
lite ströbröd
150 g riven parmesanost
1 dl vitt vin

Sätt ugnen på 175°. Skala & skiva lök & vitlök. Fräs dem i en panna i lite olja tills det har blivit mjukt men inte tagit färg. Tillsätt spenaten & stek ett tag till. Slå på vinet & låt puttra en stund. Salta & peppra.
Lägg spenaten i botten på en ugnsform, lägg på laxen. Strö på parmesanost & ströbröd. Slå på grädden runtom. Ställ in den i ugnen ca 20 minuter.

Servera med pressad potatis & en god sallad.

Inga kommentarer: