Ännu ett recept på en god pannacotta. En dessert som passar utmärkt nu på hösten.
4 pers
Kanelpannacotta
4 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
1 dl socker
1 vaniljstång
2 kanelstänger
2 gelatinblad
Vaniljäpplen
1 äpple
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
resten av vaniljstången
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, gräddfil, socker, fröna ur en vaniljstång & lätt krossade kanelstänger. Krama ur gelatinen & rör ner i den varma blandningen. Sila bort kanelstängerna & fördela blandningen i fyra portionskålar. Ställ kallt i kylen minst fyra timmar.
Skala & tärna äpplet i 1/2 cm stora tärningar. Koka upp vatten, socker & resten av vanilstången som användes i pannacottan. Häll i äpplebitarna, låt koka en minut & dra kastrullen från värmen. Låt äppelbitarna kallna i sockerlagen.
Lägg en matsked äpple på varje skål & servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar