söndag 24 oktober 2010

Kall Chilimarinerad Fläskfilè

Det här receptet har hängt med väldigt länge. Det har länge varit en favorit, en perfekt bjudrätt.

4 pers

500 g putsad fläskfilè

Marinad:
1 dl olja
1/2 dl soja
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
2 tsk chilipulver
1 krossad vitlöksklyfta
1 liten hackad lök
1/2 dl vatten

Ananassallad:
1 burk ananas i skivor
1 röd paprika
2 dl finstrimlad purjolök
2 dl gräddfil
salt

Blanda ingredienserna till marinaden & marinera fläskfilèn i kylskåp under natten.
Bryn fläskfilèn runt om i en stekpanna & stek den färdig i 150° i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt den kallna.
Finstrimla purjolöken & skär paprikan i tunna strimlor. Dela ananasen i mindre bitar. Blanda allt med gräddfilen & smaka av med salt.
Skär upp köttet i skivor & servera med ananassallad & en god potatisgratäng.



Inga kommentarer: