Det här receptet har hängt med väldigt länge. Det har länge varit en favorit, en perfekt bjudrätt.
4 pers
500 g putsad fläskfilè
Marinad:
1 dl olja
1/2 dl soja
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
2 tsk chilipulver
1 krossad vitlöksklyfta
1 liten hackad lök
1/2 dl vatten
Ananassallad:
1 burk ananas i skivor
1 röd paprika
2 dl finstrimlad purjolök
2 dl gräddfil
salt
Blanda ingredienserna till marinaden & marinera fläskfilèn i kylskåp under natten.
Bryn fläskfilèn runt om i en stekpanna & stek den färdig i 150° i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt den kallna.
Finstrimla purjolöken & skär paprikan i tunna strimlor. Dela ananasen i mindre bitar. Blanda allt med gräddfilen & smaka av med salt.
Skär upp köttet i skivor & servera med ananassallad & en god potatisgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar