fredag 8 oktober 2010

Gulaschsoppa

Detta receptet kommer från min svärmor. Det är så gott, så jag dubblar alltid receptet.

4 port

500 g nötkött i tärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpurè
8-10 potatisar, tärnade
2 krm kummin
2 krm svartpeppar
1-2 krm chilipeppar
2 dl vatten
Rödvin efter smak (ca 2 dl tog jag)
1 röd paprika, hackad

Bryn löken i margarin. Dra grytan från plattan & lägg i paprikapulver. Lägg ner köttet & fortsätt bryna en stund tillsammans med vitlöken. Lägg i tomatpurè & kryddor. Fyll på med vätska (vatten & vin). Låt puttra 2 timmar.
Lägg i potatis & låt puttra 1 timme till. Lägg i paprikan de sista 10 minuterna.
Servera med creme fraiche & ett gott bröd till.

Inga kommentarer: