söndag 24 oktober 2010
Pasta Piemontese
Den här goda pastan hittade jag hos Kardemumma Gumman.
400 g oxfilé
100 g champinjoner
½ röd paprika
1 rödlök
2 klyftor vitlök
Olja att steka i
4 dl visp eller matlagningsgrädde
1/2 dl rödvin
2 msk soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
färsk basilika
salt & svartpeppar
Chilikrydda
riven parmesanost
Koka pasta penne al dente (lite tuggmotstånd).
Hacka löken, skär champinjonerna & paprikan i skivor. Stek i olja.
Skär köttet i små bitar och låt det ligga i en blandning av soja, rödvinsvinäger & olivolja (ca 2+2+2 matskedar) samt lite salt & peppar några minuter, låt det sen steka med blandningen samt pressa i vitlöken.
Tillsätt pastan i stekpannan när köttet är stekt. Tillsätt grädde, rödvin, ½ dl parmesan och några blad hackad basilika.
Smaka av med chilikrydda, salt & peppar och låt allt puttra en stund.
Strö över nyriven parmesanost vid servering.
Servera gärna med en god blandsallad.
Etiketter:
Bjudmat,
Fläsk och nötkött,
Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar