tisdag 3 augusti 2010

Hallonpannacottapaj

Det här receptet kommer från en av mina favoritkokböcker, Sommarens söta. Och pajen är såå god.

8-10 bitar

Pajdeg
12 digistivekex
75 g smält smör

Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Färska bär till garnering

Mixa smör & kex i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen medans fyllningen görs.
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Häll grädde & socker i en tjockbottnad kastrull & sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinet ur vattnet & krama ur & rör ner dem i grädden. Ta kastrullen från värmen & låt svalna något.
Mixa hallonen till en purè. Rör ner philadelphiaosten & purèn i grädden. Vispa till en slät kräm & häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med färska bär..

Inga kommentarer: