tisdag 3 augusti 2010

Seg Blåbärspaj


Det här receptet hittade jag hos Matplatsen.se. Jag förstår varför hon tycker det är världens godaste paj. När jag gjorde pajen så hade jag i lite vaniljsocker.

120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g blåbär

Vaniljsås eller vaniljglass

Sätt ugnen på 175°. Smörj en pajform. Smält smöret & låt det svalna något. Vispa ägg & socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål & rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret & bred ut smeten i pajformen. Strö över blåbären & grädda längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter. Ha koll på pajen i slutet så den inte bränns.
Serveras ljummen med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer: