torsdag 19 augusti 2010

Provencalisk potatisrätt



Det här blev vi bjudna på hos Sandra & Magnus sist. Jättegott var det & just att det var färsk potatis i en gratäng.


4 port


ca 800 g potatis, gärna färsk
6 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk basilika
3 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk timjan ( den uteslöt jag)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
4 dl riven västerbottenost
2 dl grädde

Koka potatisen knappt färdig. Dela tomaterna i små bitar, finhacka vitlöken. Blanda tomat, vitlök & det kryddgröna, tillsätt salt & peppar. Häll av vattnet från potatisen, skär de i mindre bitar. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsform. Fördela kryddblandningen över potatisen & lägg på hälften av osten. Lägg på resten av potatisen & strö över resten av osten. Häll på grädden & in i ugnen i 200°, ca 25 minuter.

Inga kommentarer: