måndag 9 augusti 2010

Vit Chokladpannacotta med hallonmousse

Det här är riktigt gott. Hittade receptet i Hemmets Journal.

6 port

1 1/2 gelatinblad
1/2-1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
100 g vit choklad

Hallonmousse:
1 1/2 gelatinblad
200 g frysta hallon, tinade
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:
Hallon

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk & vaniljstången. Ta kastrullen från värmen.
Hacka chokladen & rör ner i grädden tillsammans med gelatinet. Rör om tills det har smält. Ta upp vaniljstången & häll blandningen i 6 serveringsglas. Låt stå i kylen i 2 timmar.
Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa hallonen & värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinet & låt smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.
Vispa äggulorna tillsammans med florsockret tills det blir pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet & vänd ner grädden.
Fördela moussen på pannacottan & låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon.

Inga kommentarer: