Vegetarisk lasagne är mycket godare än vanlig...
9 lasagneplattor
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rotselleri
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpurè
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1/2 tsk basilika
1/2 tsk oregano
salt & svartpeppar
500 g keso
1 dl mjölk
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°.
Riv grönsakerna grovt. Fräs grönsakerna i lite margarin 5-6 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpurè, buljongtärning, vatten, basilika & oregano. Låt allt puttra samman 6-8 minuter. Smaka av med salt & peppar.
Rör ut keson med mjölken. Smörj en ugnssäker form & bottna den med lasagneplattor. Täck med 1/3 av grönsakerna & bred ut 1/3 av keson över. Täck med 3 nya lasagneplattor & upprepa med det övriga tills det är slut.
Strö över riven ost & grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad & en sås av creme fraiche & vitlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar