tisdag 21 september 2010

Oxfilè i balsamicossås

Från tidningen Laga Lätt & så otroligt gott.

6 port

Potatis:
1 kg små fina potatisar
1 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 askar körsbärstomater
1 kruka basilika
100 g parmesanost

Kött:
1 kg oxfilè
2 msk smör
1 1/2 tsk salt + 2 krm svartpeppar
1 msk mjöl
1 dl balsamvinäger +2 msk socker
1 dl rödvin
2 dl vatten
1 msk konc oxfon med rödvin
2 krm salt

Haricots vert

Ta fram köttet någon timme före tillagning.
Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj & torka av potatisen. Lägg den i en ugnssäker form & blanda med olja & flingsalt. Rosta potatisen i ugnen 20 minuter.Tillsätt tomaterna till potatisen & rosta i ugnen ytterligare 15 minuter.Plocka & riv basilikabladen, hyvla parmesanosten & blanda dem med potatisen.

Kött: Torka av köttet, skär det i kuber om 3 cm. Stek köttet, helst i omgångar, i smöret i en stekpanna på hög värme 3 minuter. Salt & peppra. Strö över mjölet, blanda & ställ åt sidan.Tillsätt balsamvinäger & socker i pannan, koka upp. Tillsätt vin, vatten, fond & salt. Koka ihop såsen ca 3 minuter. Hit går det bra & förbereda men kyl då såsen direkt & låt köttet stå i rumstemperatur.

Vid servering: Hetta upp såsen, lägg i köttet, vänd runt & värm snabbt.
Servera genast med potatisen & haricots vert.

Inga kommentarer: