måndag 13 september 2010

Jordgubbscheesecake

Jag är inget större fan av cheesecake & har aldrig varit, (förutom Espresso House cheescake). Men så hittade jag det här receptet hos Matplatsen & den blev faktiskt riktigt god.

Botten:
250 g digistivekex
100 g smör

Fyllning 1:
450 g philadelphiaost
200 g osockrade jordgubbar
3 ägg
1 1/4 dl socker

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180°. Smula sönder kexen & blanda med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Grädda 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet & häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 & bred på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter & låt svalna.
Ställk i kylen några timmar eller dagen före servering.

Inga kommentarer: