onsdag 26 januari 2011

Polkagrisbiscotti


Biscotti (italiensk skorpa) bakade jag idag för första gången. De blev fantastiskt goda & var hur enkla som helst att göra. Polkagrisarna blir härligt sega. Hittade receptet i nya numret av Hembakat.

40- 50 st

7 dl mjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl polkagrisar

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, salt & bakpulver i en skål. Rör samman socker & smör, blanda ner äggen, ett i taget, och rör sedan ner mjölblandningen. Krossa polkagrisarna grovt & blanda ner dem. Rulla degen till fyra längder, lägg dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper & platta till dem.
Grädda i 15-20 minuter & skär genast längderna på snedden i ca 3 cm tjocka bitar.
Sätt sedan tillbaka dem i den avstängda ugnen & låt dem står i eftervärme.

Inga kommentarer: