söndag 30 januari 2011

Äggtoddy

En fantastisk god dessert & det krävdes ingen stor arbetsinsats. Receptet kommer från Halv Åtta Hos Mig.

4 pers

4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal

Vispa äggulor och socker.
Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
Häll upp i portionsglas.
Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering) Koka äggskalen.
Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
Häll 1 msk konjak i äggskalet och placera mitt på.
Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.

2 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Muums! Såg det i din blogg också och det såg dessutom riktigt snyggt och proffsigt ut.

Unknown sa...

Super gott :=) Det lär nog bli den i helgen igen :=)

Kram Sabina