lördag 10 juli 2010

Ljummen färskpotatis med dijon

En god potatissallad till grillat & tillsammans med en god fetaostkräm.
4 port
700 g färskpotatis
10 rädisor
1 knippe salladslök
Fetaost
1-2 msk dijonsenap
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 1/2 dl rapsolja
1 näve hackad dill & persilja
flingsalt & svartpeppar
Skrubba & tvätta potatisen, koka i saltat vatten med dill. Skiva rädisorna & hacka salladslöken.
Rör ihop olja, senap & de hackade örterna. Tillsätt balsamvinäger & honung under omrörning. Smaka av med salt & peppar.
När potatisen är färdigkokt & har svalnat något så blanda ner rädisorna & salladslöken. Rör till sist ner marinaden & rör om. Låt stå & dra i 10 minuter & smula över fetaost innan servering.

Inga kommentarer: