8-10 bitar
1 färdig marängbotten
Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
1/2 msk smör
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
Jordgubbsmousse:
1 liter jordgubbar
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
Chokladmousse: Smält choklad & smör över vattenbad eller i mikron. Ta bort från värmen & rör ner en äggula i taget.
Vispa grädden. Blanda ner lite av grädden i chokladen & vänd sedan ner chokladen i resten av grädden. Häll chokladmoussen i formen & se till att den blir jämt fördelad. Frys ca 45 minuter så att moussen stelnar.
Jordgubbsmousse: Snoppa jordgubbarna & mixa dem till en purè. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp vatten & socker. Dra kastrullen från plattan & låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med jordgubbspurèn.
Vispa grädden & vänd ner den i jordgubbspurèn. Häll moussen över den vita chokladmoussen. Frys tårtan i mint 4 timmar. Lårt tårtan tina i rumstemperatur i ca 30 minuter före servering. Garnera med vit choklad & myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar