söndag 30 oktober 2011

Jordärstskockssoppa med räkor

Denna underbara krämiga soppa hittade jag hos Matplatsen.

4 port

2 st schalottenlökar
3 dl vitt vin
500 g jordärtskockor
1 msk smör
4 dl grädde
salt
peppar
räkor med skal (ca 500 g)

Skala schalottenlök och jordärtskockor och skär i bitar.( Lägg ner jordärtskockorna i vatten med lite citron i så de inte mörknar.) Fräs löken på medelvärme i smör tills den blivit mjuk. Lägg i jordärtsskockorna och dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och låta allt sjuda ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar och servera i skålar. Toppa med räkorna.

Inga kommentarer: