söndag 2 oktober 2011

Färsrulle med fetaost och basilika

En god rätt som har hängt med länge.

4 port

Ingredienser:
500 g köttfärs
1/2 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 msk soja

Fyllning:
100 g fetaost
6 marinerade soltorkade tomater
1/2 kruka basilika

Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd, potatismjöl & vatten. Rör ner köttfärs, ägg, salt & peppar. Lägg ut detta på ett bakplåtspapper. Platta ut köttfärsen till en rektangel, drygt 1 cm tjock. Smula fetaosten över köttfärsen. Strimla tomaterna & grovhacka basilikan & lägg det på köttfärsen. Rulla ihop som en rulltårta med hjälp av underlaget. Lägg över rullen i en smord ugnsform. Pensla köttet med soja & sätt in i ugnen. Låt rullen steka i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg en bit folie om ytan verkar få för mycket färg.


TIPS Lägger man rullen i en rymlig form kan man steka hyvlad potatis, gärna med strimlad rödlök & lite hackad vitlök samtidigt som köttet. Blanda i så fall potatisskivor & lök med en aning olja & salt innan det läggs i formen.

Serveras med beaniase och en sallad

Inga kommentarer: