söndag 2 oktober 2011

Citronparfait med frukt

Den godaste dessert jag har ätit på länge. Syrlig och fräsch. Hittade receptet i senaste numret av Laga Lätt.

6 port

2 dl vispgrädde
1/2 dl lemon curd
2 dl turkisk yoghurt
1 citron
2 äggulor
1/2 dl socker

Fruktsallad
1/2 granatäpple
1/2 färsk ananas
2 kiwi
2 apelsiner
2 passionsfrukter

Ställ sex glas i frysen. Vispa grädden. Vispa i lemon curd mot slutet. Vänd ner yoghurten i gräddsmeten.
Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet. Blanda skalet i smeten.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner det i gräddsmeten med en slickepott.
Fyll de frysta glasen med smeten. Ställ i frysen minst 2 timmar.
Fruktsallad: Halvera och gröp ut kärnorna ur granatäpplet. Skala ananas och kiwi, tärna dem smått. Skala apelsinerna med en vass kniv, allt det vita ska bort.Skär ut små hinnfria fileèr. Halvera och gröp ur passionsfrukterna.
Blanda all frukt och låt stå i kylen fram till servering.

Inga kommentarer: