Så lätt och så gott :=)
4 pers
16 gröna sparris
2 msk olivolja
salt och peppar
Blandad sallad
16 skivor lufttorkad skina
12 körsbärstomater
1 mozzarella
1 kruka basilika
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
Skär av nedersta biten på sparrisen och pensla med olivolja. Lägg dem på grillen eller på en grillpanna. Grilla 1-2 minuter per sida tills sparrisen fått fina grillränder. Salta och peppra. Låt sparrisen svalna och linda lufttorkad skinka runt om.
Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på sparris och tomater. Skiva mozzarellan och lägg på tallrikarna. Toppa med basilikablad.
Dressing: Vispa ihop olivolja, balsamvinäger och ringla runt sparrisen. Strö flingsalt och vrid svartpeppar över det hela.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar