Detta receptet har jag haft i många år. Kommer ihåg att min bror älskade denna när han var liten. Den blir bara godare när den får stå och gotta tills sig ett tag.
3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
75 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Vispa ägg och socker poröst Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver i en skål.
Rör försiktigt ner blandningen i det vispade ägget o sockret.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, bred ut smeten och grädda i ugn 225° i 8-10 min. Ha koll.
Stjälp upp på ett sockrat bakpapper. Låt svalna
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan. Bred ut fyllningen på den avsvalnade kakan, rulla ihop.
Förvara den kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar