fredag 21 oktober 2011

Gratinerad kycklingfilè med gräddkokt spenat

Ännu ett recept från min prova-på-hög. Och det var väldigt gott :=)

4 pers
4 kycklingfileèr
grillkrydda
smör/olja till stekning

Osttäcke
1 dl creme fraiche
2 msk hackad parmaskinka
1 dl riven parmesanost
1/2 tsk fransk senap
2 msk hackad persilja
salt, svartpeppar

Gräddkokt spenat
1 lök
10 cm purjolök
1 msk smör
200 g färsk spenat
3 dl grädde

Servering
1 dl rostade pinjenötter
Rostad potatis
En god grönsallad

Krydda kycklingen och stek dem tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen på 150° i ca 20 minuter.
Blanda creme fraiche, parmaskinka, parmesanost, persilja och senap. Smaksätt med salt och peppar.
Hacka löken och skär purjolöken tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs spenat, lök och purjolök. Häll på grädden och låt koka ihop tills grädden tjocknat något.
Skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor. Bre ostblandningen över och gratinera i ugnen på 200° i några minuter. Servera med gräddkokt spenat, pinjenötter och rostad potatis.

Inga kommentarer: