onsdag 16 februari 2011

Kinagryta

Det här receptet har jag fått av Tjorven. Det blev snabbt en favorit, nyttigt & gott. Äter det tillsammans med blomkålsris. Har ändrat lite i receptet.

4 port

500 g strimlat oxkött
1 burk bambuskott
1 burk champinjoner
1 purjolök
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära eller 1-2 msk färsk
2 msk olja
1 msk fisksås
1 msk oystersås
1 msk soja
1 msk pressad citron
7 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
sambal oelek efter smak
1-2 msk maizenamjöl

Skölj & skiva purjon. Lägg purjo, bambuskott & champinjoner i ett durkslag. Skär den gula löken i fina klyftor. Riv vitlöken & ev ingefäran, slå oljan över, låt dra en liten stund.
Slå oljan i en stor kastrull & fräs en kort stund, tillsätt kött & fräs kort,  i med löken.
Tillsätt därefter bambuskott, champinjoner & purjo, låt fräsa en stund.
Tillsätt att blött & låt småputtra 1 1/2 timme. Rör ut maizenamjölet i lite vatten. Häll redningen i grytan & rör om. Låt småsjuda ytterligare ett tag & smaka av med sambal.

Servera med ris eller blomkålsris.

Inga kommentarer: