Hittade receptet på denna underbart goda pajen hos Nadjas kitchen. Och det var nog den godaste rabarberpaj jag gjort. Kan tänka mig att det är gott och byta ut rabarbern mot hallon. Hallon och kokos är ju super gott tillsammans.
Smulpaj: 150 g smör eller margarin, 250 g mjöl, cirka 1 dl socker
Fyllning: cirka 400 g rabarber, ev lite strösocker att strö över
Kokostäcke: 2 ägg, 1 1/2 dl socker, 4 dl kokos, 100 g rumsvarmt smör eller margarin
Gör så här:
Börja med pajdegen; smula snabbt ihop smör, mjöl och socker, antingen för hand eller med maskin. Kläm ut degen i en pajform, helst med avtagbar botten/kant. Skär rabarbern i skivor (1/2 cm tjocka) och fyll formen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt kokosen och rör sedan i smöret. Bred detta över rabarbern så att det blir ett täcke över hela pajen.
Grädda pajen i cirka 20 minuter i 175 grader C varm ugn (mitt i ugnen). Servera med vaniljsås eller vaniljglass med den fortfarande är varm eller ljummen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar