Crème brûlée är ju aldrig fel, fast jag gillar Crème Catalan mer.
4 port
6 äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång
Till karamellisering
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
Sätt ugnen på 180 grader. Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat. Ta ut formarna och låt dem kallna.
Strö farinsocker och strösocker över formarna. Bränn av med brännare. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar