fredag 8 juli 2011
Skagenchessecake
Den här skagenchessecaken brukar jag servera på midsommar. Receptet kommer från Matplatsen.
6-8 skivor kavring
75 g rumsvarmt smör
Fyllning:
400 g räkor med skal
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparot
1/2 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
4 gelatinblad
Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
2 msk stenbitsrom
Dill
Mixa smör & kavring i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Skala & hacka räkorna grovt. Bland dem med ca 3 dl av creme fraichen, majonnäsen & färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök & stenbitsrom.
Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande creme fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinen & låt smälta på låg värme under omrörning. Häll ner detta i smeten & blanda ordentligt. Häll smeten i formen & täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera innan servering med räkor, citron, stenbitsrom & dill.
Etiketter:
Buffè,
Fisk och skaldjur
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar