söndag 1 maj 2011

Västerbottenpaj med löjrom

Den här pajen är fantastiskt god. Suverän till påsk, midsommarbuffèn eller som förrätt.

8 port

Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
4 dl riven västerbotten ost
1 krm svartpeppar
1 dl creme fraice
50 g löjrom
ca 1 dl klippt dill & gräslök, blandat
salt, peppar

Garnering:
Citronskiva
2 msk löjrom

Sätt ugnen på 225°.

Pajdeg: Arbeta ihop smör & mjöl i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet & mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga botten & förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.

Fyllning: Vispa ägg & grädde. Tillsätt osten. Smaka av med salt & peppar. Häll fyllningen i pajskalet & grädda tills pajen stelnat, ca 20 minuter. Låt svalna.

Blanda creme fraiche, löjrom & kryddgrönt. Smaka av med salt & peppar. Bred ut löjromsblandningen ovanpå pajen precis innan servering & garnera med en citronskiva & lite extra löjrom.

Inga kommentarer: