söndag 1 maj 2011

Frusen fluffig polkagrispaj

Receptet kommer från kokboken Vinterns Söta. Gillar man mint så gillar man den här :=)

Ingredienser
Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten

1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Inga kommentarer: