Hittade ett recept hos Gourmetmorsan som var väldigt gott. Jag glömde att krydda men det blev ju bra ändå :=)
4 personer
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
2 msk sesamfrön
Olja till stekning
salt och peppar
Potatissallad:
10-12 potatisar
ca 1,5 dl torr Astrakan (jag tog någon annan likvärdig, oxå på flaska)
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda
150 gr färsk spenat
1 rödlök
0,5 dl hackad valnötter
1 dl hackade färska örter (typ baslika, gräslök,
dill)
Gör så här:
Vänd kycklingen i mjöl och sesamblandningen.
Salta och peppra och stek dem i olja tills de får en fin stekyta. Stek dem sedan färdiga i ugnen (innertemperatur 70°) låt vila några minuter under foliè.
Potatissalladen: Skala potatisen och
dela den i mindre bitar och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet, och häll på
cidern och låt stå en stund.
Blanda ihop majonnäsen, gräddfilen, dijonsenap
och kryddorna, och smaka av och blanda den med potatisblandningen. Dela
spenatbladen grovt, skiva rödlöken tunt och hacka valnötterna grovt. Blanda
ihop allting utom valnötterna, några enkla varv. Toppa med valnötterna. Servera
med kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar