fredag 13 april 2012

Kycklingfilé med ciderpotatissallad

Hittade ett recept hos Gourmetmorsan som var väldigt gott. Jag glömde att krydda men det blev ju bra ändå :=)
4 personer


4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
2 msk sesamfrön
Olja till stekning
salt och peppar


Potatissallad:
10-12 potatisar
ca 1,5 dl torr Astrakan (jag tog någon annan likvärdig, oxå på flaska)
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda
150 gr färsk spenat
1 rödlök
0,5 dl hackad valnötter
1 dl hackade färska örter (typ baslika, gräslök, dill)



Gör så här:
Vänd kycklingen i mjöl och sesamblandningen. Salta och peppra och stek dem i olja tills de får en fin stekyta. Stek dem sedan färdiga i ugnen (innertemperatur 70°) låt vila några minuter under foliè.
Potatissalladen: Skala potatisen och dela den i mindre bitar och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet, och häll på cidern och låt stå en stund.
Blanda ihop majonnäsen, gräddfilen, dijonsenap och kryddorna, och smaka av och blanda den med potatisblandningen. Dela spenatbladen grovt, skiva rödlöken tunt och hacka valnötterna grovt. Blanda ihop allting utom valnötterna, några enkla varv. Toppa med valnötterna. Servera med kycklingen. 

Inga kommentarer: