4 portioner
400 g fläskfilè strimlad
2 msk soja
1 msk
kalvfond, konc.
1
vitlöksklyfta, riven
1 purjolök,
strimlad
100 g
champinjoner, i fyra delar
1 röd
paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
3 dl
vispgrädde
3 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
150 g
gräddädel
1 krm
svartpeppar, nymald
1/2 tsk soja
Sätt ugnen
på 225 grader.
Lägg det
strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15
minuter. Stek det snabbt i ett stekjärn så det får färg.
Fräs
purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en
smord ugnssäker form. Fördela köttet ovanpå.
Koka upp
grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med soja och svartpeppar.
Häll såsen
över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen,
ca 15 minuter. Servera med färsk pasta och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar