lördag 28 april 2012

Italienska Canneloni

Detta är gott, det blir aldrig något över. Jag tycker det räcker med halva mängden tomatsås, är inte så glad för tomater. Går bra att förbereda den.

4 personer

Fyllning till färska lasagneplattor
1 pkt Philadelphiaost á 200 g naturell
1 burk créme fraiche á 2 dl
1 stor näve hackad ruccula
en halv kruka basilika (kanske lite mer)
ca 10 skivor parmaskinka, strimlade
grovmalen svartpeppar
flingsalt

6 färska lasagneplattor 


Tomatsås
2 pkt krossade tomater, gärna Mutti
2 vitlöksklyftor
en halv kruka basilika
2 msk balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
flingsalt

socker

en stor näve riven parmesanost
ca 1,5 dl grädde

Blanda basilikablad med ruccula, strimlad parmaskinka och de övriga ingredienserna. Lägg i en skål och förvara i kylen.
Pressa vitlöksklyftorna och fräs i en kastrull i lite smör eller olivolja. Tillsätt övriga ingredienser (utom parmesan och grädde, de ska vara på toppen av cannelonigratängen sedan) och låt tomatsåsen koka i ca 60 min.
Fyllningen klickas på färska lasagneplattor innan de rullas ihop
Häll tomatsåsen i botten på en rejäl ugnsform. Placera de fyllda färska lasagneplattorna ovanpå tomatsåsen och avsluta med att strö över riven parmesanost och ringla lite grädde över det. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 min på 225C tills osten har fått en fin yta. Servera till en sallad.



Inga kommentarer: