Detta är gott, det blir aldrig något över. Jag tycker det räcker med halva mängden tomatsås, är inte så glad för tomater. Går bra att förbereda den.
4 personer
Fyllning
till färska lasagneplattor
1 pkt Philadelphiaost á 200 g naturell
1 burk créme fraiche á 2 dl
1 stor näve hackad ruccula
en halv kruka basilika (kanske lite mer)
ca 10 skivor parmaskinka, strimlade
grovmalen svartpeppar
flingsalt
6 färska lasagneplattor
Tomatsås
2 pkt krossade tomater, gärna Mutti
2 vitlöksklyftor
en halv kruka basilika
2 msk balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
flingsalt
socker
en stor näve riven parmesanost
ca 1,5 dl grädde
Blanda basilikablad med
ruccula, strimlad parmaskinka och de övriga ingredienserna. Lägg i en skål och
förvara i kylen.
Pressa vitlöksklyftorna
och fräs i en kastrull i lite smör eller olivolja. Tillsätt övriga ingredienser
(utom parmesan och grädde, de ska vara på toppen av cannelonigratängen sedan)
och låt tomatsåsen koka i ca 60 min.
Fyllningen
klickas på färska lasagneplattor innan de rullas ihop
Häll tomatsåsen i botten på en rejäl ugnsform.
Placera de fyllda färska lasagneplattorna ovanpå tomatsåsen och avsluta med att
strö över riven parmesanost och ringla lite grädde över det. Gratinera i mitten
av ugnen i ca 20-25 min på 225C tills osten har fått en fin yta. Servera till
en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar