Detta är fantastiskt gott. Receptet kommer från Camilla, men jag har gjort några små ändringar.
4 port
500 g fläskfilé skuren i cirka 1 cm tjocka skivor
1 msk soja
1 msk pressad lime
1 påse tacokrydda
2 msk vatten
1 purjolök, strimlad
1 påse cheddar dip
3 dl grädde
1 burk thick´n chunky salsa
1 dl riven ost
Blanda köttskivorna med soja, lime, kryddmix och vatten i en plastpåse. Ställ köttet svalt i cirka 2 tim. Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet. Lägg över det i en ugnssäker form. Strö över purjolöken. Vispa ner cheddar dip i kall grädde och låt koka upp under omrörning. Tillsätt salsa och rör om. Häll såsen över köttet i formen och strö över osten. Gratinera i 20 min tills gratängen fått fin färg. Servera med kokt ris och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar