tisdag 12 april 2011

Mozzarellatoppad pastagratäng

Hittade receptet på den här goda pastagratängen hos Jenny`s matblogg. Barnen älskade den :=)
Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :

8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
2- 3 dl creme fraiche
10 st Söta körsbärstomater

Köttfärsröran
500 gram köttfärs
1 lök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Santa Marias vitlökspeppar & chilipeppar, båda på kryddkvarn
Toppa med riven Mozzarella

Gör så här:
Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.
Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.
Låt såsen puttra i 10-20 minuter.
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Rör ihop den varma pastan med creme fraichen och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela körsbärstomaterna och strö sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.

Servera tillsammans med en god sallad

Inga kommentarer: