söndag 27 november 2011

Pepparkaksbiscotti

Lite pepparkaksbiscotti nu i adventstider. Hittade receptet hos Gourmet Morsan.

Ca 40 skorpor

100 gr rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdig blandning i påse, bland kryddorna)
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 175°.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör tills smeten är slät.
Rulla degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i 2 cm tjocka bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna stå i eftervärme tills de är torra och knapriga.

1 kommentar:

Sandra sa...

Mmmm, måste testa! Låter riktigt smarrigt!