söndag 20 mars 2011

Pannacotta

Detta var den första pannacottan jag smakade på & jag blev såld. Tror att detta är den godaste också. Så underbart god. Den kan ju ätas med färska bär eller vad man nu vill men jag föredrar den som den är :=)
Har tyvärr ingen bild på den.
4 pers

1 gelantinblad
3 dl vispgrädde
3/4 dl farinsocker
1/2 vaniljstång

Lägg gelantinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda grädde och socker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning. Ta kastrullen från plattan.Tillsätt gelantinbladet och rör tills den har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då. Ta upp vaniljstången och fördela grädden i 4 formar/glas. Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar. Servera med valfria bär, t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär.

Inga kommentarer: