Igår bakade tjejerna en morotskaka som blev god. Och den blir nästan ännu godare om den får stå & gotta sig i kylen ett dygn. Receptet har jag hittat hos kryddburken.
Det här behöver du :
4 dl strösocker
3 ägg
2½ dl rapsolja
4 dl finrivna morötter
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Glasyr :
200 gram philadelfiaost
25 gram smör
200 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ pressad citron
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker, det behöver inte bli poröst. Tillsätt sedan oljan och de finrivna morötterna. Sist av allt vänder du i mjölet som du i förväg blandat med övriga torra ingredienser. Häll smeten i en smord rund springform, med löstagbar kant. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten så blir den lätt att lossa. Grädda i ca 40-45 min i 175 grader. Prova med en sticka om den är klar. Stickan får vara kladdig, men inte lös.
Ta ut den ur ugnen och låt svalna något i formen på köksbänken. Så fort den svalnat så pass att du kan ta i den utan att bränna dig, täck med plastfolié och ställ kallt i kylen. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar