måndag 21 maj 2012

Stekt fläsk med löksås


Detta är ju bara så gott. Det var första gången jag gjorde det, jag har alltid fått det hos mormor innan. Men det är ju hur lätt som helst att göra. 

4 pers

1 kg rimmat stekfläsk

Löksås
4 gula lök, stora
3 msk mjöl
2 dl mjölk
5 dl vispgrädde
1 nypa socker

Skala och hacka löken, stek den mjuk i en rejäl klick smör (den ska inte få färg utan bara börja mjukna) Pudra över mjölet och rör om med en slev tills det blivit en slät massa. Häll i mjölken och rör om tills mjölet har löst sig, häll sedan på grädden. Låt såsen sjuda i 10-15 minuter. Krydda med salt efter smak och en nypa socker.

Stek fläsket knaprigt under tiden. Spara lite av fettet från pannan och rör ner i såsen som en smakförhöjare. Servera med kokt potatis och lingon.

Inga kommentarer: