lördag 28 april 2012

Italienska Canneloni

Detta är gott, det blir aldrig något över. Jag tycker det räcker med halva mängden tomatsås, är inte så glad för tomater. Går bra att förbereda den.

4 personer

Fyllning till färska lasagneplattor
1 pkt Philadelphiaost á 200 g naturell
1 burk créme fraiche á 2 dl
1 stor näve hackad ruccula
en halv kruka basilika (kanske lite mer)
ca 10 skivor parmaskinka, strimlade
grovmalen svartpeppar
flingsalt

6 färska lasagneplattor 


Tomatsås
2 pkt krossade tomater, gärna Mutti
2 vitlöksklyftor
en halv kruka basilika
2 msk balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
flingsalt

socker

en stor näve riven parmesanost
ca 1,5 dl grädde

Blanda basilikablad med ruccula, strimlad parmaskinka och de övriga ingredienserna. Lägg i en skål och förvara i kylen.
Pressa vitlöksklyftorna och fräs i en kastrull i lite smör eller olivolja. Tillsätt övriga ingredienser (utom parmesan och grädde, de ska vara på toppen av cannelonigratängen sedan) och låt tomatsåsen koka i ca 60 min.
Fyllningen klickas på färska lasagneplattor innan de rullas ihop
Häll tomatsåsen i botten på en rejäl ugnsform. Placera de fyllda färska lasagneplattorna ovanpå tomatsåsen och avsluta med att strö över riven parmesanost och ringla lite grädde över det. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 min på 225C tills osten har fått en fin yta. Servera till en sallad.



söndag 15 april 2012

Fläskfilègratäng med ädelost

Hittade detta goda recept hos 56 kilo. Har ändrat lite i receptet.


4 portioner
400 g fläskfilè strimlad
2 msk soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör

Sås:
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
150 g gräddädel
1 krm svartpeppar, nymald
1/2 tsk soja

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Stek det snabbt i ett stekjärn så det får färg.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela köttet ovanpå.
Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med färsk pasta och en god sallad.

fredag 13 april 2012

Kycklingfilé med ciderpotatissallad

Hittade ett recept hos Gourmetmorsan som var väldigt gott. Jag glömde att krydda men det blev ju bra ändå :=)
4 personer


4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
2 msk sesamfrön
Olja till stekning
salt och peppar


Potatissallad:
10-12 potatisar
ca 1,5 dl torr Astrakan (jag tog någon annan likvärdig, oxå på flaska)
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda
150 gr färsk spenat
1 rödlök
0,5 dl hackad valnötter
1 dl hackade färska örter (typ baslika, gräslök, dill)



Gör så här:
Vänd kycklingen i mjöl och sesamblandningen. Salta och peppra och stek dem i olja tills de får en fin stekyta. Stek dem sedan färdiga i ugnen (innertemperatur 70°) låt vila några minuter under foliè.
Potatissalladen: Skala potatisen och dela den i mindre bitar och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet, och häll på cidern och låt stå en stund.
Blanda ihop majonnäsen, gräddfilen, dijonsenap och kryddorna, och smaka av och blanda den med potatisblandningen. Dela spenatbladen grovt, skiva rödlöken tunt och hacka valnötterna grovt. Blanda ihop allting utom valnötterna, några enkla varv. Toppa med valnötterna. Servera med kycklingen. 

söndag 8 april 2012

Chokladsås

Jag är inte så glad för hemmagjord chokladsås men den här var faktiskt god.

1,5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl råsocker
4 msk kakao
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker

Blanda grädde, socker och kakao i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka 5 minuter till såsen tjocknar. Rör i smör och vaniljsocker.